Da su nam svi resori kao MGSI! Vesić i Divac daju primer kako se poštuju inspektori!

11/08/2023

U opštini Kučevo održan je prvi seminar Sektora za inspekcijski nadzor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Cilj ovog seminara da se inspektorke i inspektori okupe kako bi razgovarali o ujednačavanju primene propisa po pitanju izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, kao i o predstojećim izmenama zakona, pre svega zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Ministar Vesić je i ovoga puta ispoštovao inspektore i jednim delom prisustvovao ovom događaju. Važne su poruke koje je poslao sa ovog skupa, a koje se uklapaju u podršku koju je MINS čitave godine imao od ovog ministarstva po pitanju propisivanja prava inspektora na uvećanje plate do 20%. Ministar je rekao: posao inspektorki i inspektora veoma je važan jer oni obezbeđuju da se sprovode zakoni, ukoliko inspektorke i inspektoru nisu zadovoljni i ne mogu da obavljaju dobro svoj posao, onda ni zakoni ne mogu da se sprovode i dodao:
“Njihov posao nije ništa manje važan nego posao policije, BIA-e ili neke druge državne službe. Na ovaj način smo, kao ministarstvo, hteli da pokažemo svakome od njih da veoma poštujemo njihov rad, da znamo koliko rade za ovu državu i da se trudimo da im to vratimo kroz materijalni status, ali i kroz to što pokazujemo kakvo poštovanje imamo prema njihovom radu”,
Pomoćnik ministra i rukovodilac inspekcijskog sektora u MGSI Ivan Divac zahvalio je ministru na podršci koju pruža inspektorima i istakao da su u samo godinu dana inspektori dobili nove automobile i telefone, na redu su i tableti, a najnovija vest je da će za mesec dva započeti rekonstrukcija kancelarija u SIV-u tri i da će svaka izgledati kao njegov kabinet, te da će ovakvi seminari verovatno postati praksa inspekcijskog sektora kako bismo ujednačavali praksu u primeni propisa i kako bismo mogli za poverene poslove lokalnim inspekcijama da dajemo jasne instrukcije kako da te propise primenjuju”.
MINS je iz poštovanja prema svemu što se u poslednjih godinu dana dešava u MGSI prisustvovao ovom događaju. Nije nam bilo teško da za jedno veče putujemo po tri sata do Kučeva i nazad jer, dešava se, nadam se konačna promena u odnosu države prema inspekcijama.
Ministar Vesić to nedvosmisleno nagoveštava i ističe kao prioritetni zadatak nove Vlade.