Gradonačelnik Bora primio delegaciju MINS-a

02/09/2023

Lepo smo se osećali juče u Boru – dan koji smo posvetili inspektorima Borskog upravnog okruga otpočeo je veoma ljubaznim i srdačnim prijemom u kancelariji „prvog čoveka“ ovog grada.

Gradonačelniku Aleksandru Milikiću i načelnici uprave Ljubinki Jelić smo predstavili našu organizaciju i rezultate koje smo postigli na planu unapređenja struke, pogotovo statusa inspektora, naglasivši pri tom da su nam, ako posmatramo samo gradove, inspektori Bora najveći problem jer je njihov koeficijent po uredbi uvećan svega 5%.

Razgovor je bio veoma otvoren i iskren, i mi smo pokazali spremnost da kao organizacija pomognemo kolegama iz Bora, ako je pomoć potrebna, u smislu efikasnijeg rada.

Iako takvo obećanje nismo dobili, stekli smo utisak da će gradonačelnik razmotriti mogućnost za popravku koeficijenta i nadamo se pozitivnom ishodu.

Usputno zapažanje: drago nam je da Bor nije više onakav kakvog ga pamtim iz nekih ranijih vremena – na svakom koraku, na ulici u kafićima, svuda, vidi se ekonomski napredak. Rudnici ponovo rade punim kapacitetom, standard stanovnika je značajno poboljšan, gradska kasa puna, što omogućava gradskim čelnicima da značajna sredstva ulažu u pomoć novoosnovanim malim preduzećima i preduzetnicima, pri čemu je ta pomoć bespovratna.

Zahvaljujemo se gradonačelniku Bora na srdačnom prijemu, drago nam je da smo čuli i videli ovo o čemu sam ukratko pisao, i nadamo se da će inspektori Bora uskoro dočekati to povenje koeficijenta te se barem izjednačiti sa svojim komšijama iz Zaječara koji imaju 10%.