Izveštaj sa sastanka državnih sekretara MF

12/25/2017

„Upravo mi se javio državni sekretar Zoran Kasalović koji je sa pomoćnicom ministra Ivanom Stanojević bio na sastanku u Ministarstvu finansija, vezano za naše zahteve oko plata u 2018.godini.
Oni su Nacrt izmene i dopune Uredbe predstavili državnim sekretarima MF.

Njihov utisak je da je Nacrt prihvatljiv za MF ali sačekaćemo pismeni odgovor koji će biti u toku ove nedelje. Ako tako bude odmah ide na Vladu i oni očekuju da se u januaru usvoji, i odmah počne primena.
U vezi bonusa kaže da su zahtevi iz čitavoj javnog sektora pristigli u MF a sredstva nisu dovoljna da se ni izbliza zadovolje svi zahtevi, tako da nije siguran kako će to proći.

Ja ću odmah u ime Mreže poslati zahtev ministru finansija kako bismo pojačali pritisak.
Valjalo bi da mi se jave republički inspektori koji su spremni da pođu na sastanke sa resornim ministrima na pr. kod ministra trgovine – tržišni i turistički inspektori, kod ministra poljoprivrede poljoprivredni, fitosanitarni, veterinarski, saobraćajni…. inspektori i td.

Cilj takvih sastanaka je da se svi ministri angažuju na rešavanju problema plata republičkih inspektora u svojim resorima, odnosno da se napravi lobi ministara koji bi pomogao MDULS da se sve ovo izgura.
Pokrajinski inspektori su u istom statusu kao lokalni. Znači, Uredba će se ako bude usvojena odnositi i na njih. Ali, isto treba da napravimo pregovarački tim za nastup kod pokrajinske vlade. Neka mi se jave kolege pokrajinski inspektori“, rekao je Dragoman Paunović.