Ministar Đorđević prihvatio zahtev MINS-a za radni satanak u ponedeljak, 20.01.2020.u 11 časova

01/17/2020

Dopis Ministru Zoranu Đorđeviću pogledajte u nastavku teksta:

 

Predmet: Molba za prijem – radni sastanak sa delegacijom Mreže inspektora Srbije

Poštovani gospodine ministre,
Molimo Vas za prijem četvoročlane delegacije Mreže inspektora Srbije(MINS) na radni sastanak.
MINS je nezavisna, nestranačka, strukovna organizacija lokalnih, pokrajinskih i republičkih inspektora Srbije, koja postoji već tri godine i u ovom momentu ima oko 2000 članova, inspektora sa svih nivoa državne organizacije.
MINS je aktivan učesnik u reformi javne uprave uopšte a posebno inspekcijskog nadzora, koji je ostvario veoma visok stepen razumevanja i saradnje sa Ministarstvom državne uprave a preko resornog ministarstva i sa Vladom RS, što je već do sada dovelo do značajnog unapređenja statusa inspektora u pokrajini i na lokalu a takođe, na našu inicijativu, u toku prošle godine značajno je unapređen pravni okvir koji definiše status republičkih inpektora – praktična realizacija tih mera očekuje se krajem ovog i početkom sledećeg meseca, pa je to i neposredni povod našeg obraćanja i zahteva za održavanje radnog sastanka.

Predlažemo sledeće teme za razgovor:
 Realizacija proklamovanih mera Vlade RS za unapređenje kapaciteta inspekcija a koje se tiču statusa inspektora i prijema novih inspektora;
 Krivičnopravna zaštita inspektora – trenutna rešenja i predlozi za unapređenje;
 Druga pitanja koja se tiču uslova rada inspektora – prostor, tehnička opremljenost, vozila, lična oprema, dnevnice i td.
 Informisanje o uspostavljanju tradicionalne godišnje konferencije DAN INSPEKTORA SRBIJE, i dogovor po pitanjima vezanim za konferenciju.
 Diskusija o zakonodavnom okviru koja definišu rad strukovnih udruženja i predlozi za unapređenje.
Ubeđeni smo da ćete naš predlog prihvatiti, pa Vas do skorog viđenja srdačno pozdravljamo, i ujedno želimo sve najbolje u ličnom životu i na poslovnom planu u Novoj godini.

Dragoman Paunović, predsednik
dragoman.paunovic@cacak.org.rs
mob.tel: 064 825 57 20