Osnovana podružnica MINS-a za Pomoravski okrug

02/21/2020

Juče, 20. februara 2020. godine, u Ćupriji je osnovana Podružnica MINS za Pomoravski okrug.
Od rukovodstva opštine i opštinske uprave Ćuprija dočekani smo i ispoštovani kako priliči dobrim domaćinima, a veoma lepom druženju i otvorenom i srdačnom razgovoru o problemima sa kojima su suočene inspekcije prisustvovalo je oko 40 kolega iz Ćuprije, Jagodine, Paraćina, Despotovca i Rekovca.

            Predsednik MINS-a Dragoman Paunović je u iscrpnom izlaganju objasnio kad je i kako nastala naša strukovna organizacija, koji su joj ciljevi i kakvi su rezultati dosadašnjeg rada i borbe za status inspektora. Takođe odgovorio je i na neke nedoumice kada je u pitanju primena Uredbe o koeficijentima za lokal i pokrajinu.

U drugom delu izabrano je rukovodstvo Podružnice.

Za predsednika je izabrana Žaklina Petrović, komunalni inspektor iz Ćuprije, koja je i do sada vodila aktivnosti MINSa na ovom području u svojstvu poverenika odnosno člana Upravnog odbora MINS-a.

Zamenik predsednika je Dalibor Bajkić, Šef odseka komunalne inspekcije Paraćin.
Članovi Izvršnog odbora su:

  1. Jelena Kasemović, poreski inspektor, Jagodina
  2. Jadranka Matić, Šef odseka za inspekcijske poslove Ćuprija
  3. Vlastimir Bogosavljević, komunalno saobraćajni inspektor
  4. Ivana Jovanović, komunalni inspektor
  5. Jasmina Cvetković, inspektor za zaštitu životne sredinE
  6. Naser Jakupi, republički tržišni inspektor
  7. Jasmina Obradović, republički sanitarni inspektor.

Prvih četvoro izabranih izuzev Žakline Petrović koja je član UO, delegati su Skupštine MINSa koja se održava najmanje jednom godišnje.

Zahvaljujem se rukovodstvu Ćuprije na gostoljubivosti i srdačnom prijemu a svim kolegama koji su došli na ovaj skup na veoma prijatnom i lepom druženju i razgovoru.

Osnovni utisak je da su sve kolege sa sastanka otišle sa osmehom na licu, zadovoljni što smo se međusobno upoznali, povezali i dogovorili dalju akciju.

Srećno predsednici i članovima rukovodstva Podružnice Pomoravskog okruga.