Sistematizacija usvojena u Ministarstvu rada - 213 inspektora samostalnih savetnika

01/04/2021

Veoma lepa prva novogodišnja vest: Vlada Srbije je na poslednjoj sednici u prošloj godini usvojila sistematizaciju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i naravno u okviru nje i sistematizaciju Inspektorata rada.
Navedenom sistematizacijom predviđeno je 213 radnih mesta inspektora u zvanju samostalnog savetnika a oko 40 u zvanju savetnika.
Prema nezvaničnim i prvim informacijama u više zvanje neće biti prevedeni svi novi inspektori (koji su u Inspektoratu manje od 5 godina).

Pretpostavljam da je Ministarstvo bilo limitirano brojem ljudi koje može da prevede (drugim rečima budžetom) pa su uspostavljeni i dodatni kriterijumi.
Sjajan je ovo napredak za položaj i status inspekcijske struke. Verujem da ćemo veoma brzo “ispeglati” stvar i u vezi prevođenja mlađih inspektora, pre svega kroz interne konkurse za popunjavanje upražnjenih radnih mesta.
Očekujem u narednih desetak dana prijem u Ministarstvu rada i to će biti jedna od tema o kojoj ću razgovarati sa novim direktorom i pomoćnikom Inspektorata.

Dragoman Paunović,

predsednik MINS-a