Studijska poseta u okviru projekta “Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije” u Šapcu

11/29/2019

Studijska poseta u okviru projekta “Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije”, koju sprovode Partneri Srbija u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj, organizovana je danas u Šapcu. Projekat ima za cilj poboljšanje kvaliteta inspekcijskog nadzora i komunikacije između inspektora i subjekata nadzora, a, Šabac se našao među gradovima koji su primer dobre prakse na osnovu Odluke o merama zaštite od buke sa akustičnim zoniranjem koja je usvojena 2014. godine.

-Trudimo se da Šabac bude moderan grad, a pre svega da njegovi građani imaju posao. Dosta smo radili na privlačenju investicija, na poboljšanju uslova u kojim naši privrednici rade i na povećanju radnih mesta. Svi volimo da živimo u čistom i zdravom gradu, pa je važno da se sve kontrole redovno sprovode- rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Partneri Srbije ovaj projekat realizuju u saradnji sa Mrežom inspektora Srbije.

-Zahvaljujući ovoj podršci prepoznali smo Udruženje mreže inspektora Srbije kao udruženje koje može biti pokretač promena u radu inspektora i njihovom odnosu, kako sa samim kolegama tako i sa nadziranim subjektima i građanima uopšte. U okviru Projekta uradili smo niz značajnih aktivnosti koje su služile podizanju internih kapaciteta Udruženja- Nastasja Stojanović, projektni koordinator

-Jedan od ciljeva jeste razmena dobre inspekcijske prakse, razmena znanja I iskustava izmedju inspektora. Ovo je već četvrta studijska poseta, u Čačku smo imali skup komunalnih inspektora, u Odzacima skup građevinskih inspektora, u Pirotu saobraćajnih i danas ćemo se u Šapcu družiti sa inspektorima za zaštitu životne sredine- Dragoman Paunović, predsednik Mreže inspektora Srbije

Studijske posete do sada su realizovane u Čačku, Odžacima i Pirotu, a današnjoj su prisustvovali inspektori iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Lebana, Sremske Mitrovice, Niša i Osečine.