Turistička inspekcija Čačka učestvovala u edukaciji ugostitelja u oblasti seoskog turizma

05/12/2021

U skladu sa najvišim standardima delovanja savremenih inspekcija kako u evropskim državama tako i kod nas, čačanska turistička inspekcija u svom radu prioritet daje preventivnom delovanju i to kroz najrazličitije oblike obaveštavanja nadziranih subjekata o njihovim zakonskim obavezama, davanjem stručne i savetodavne podrške, kao i vršenjem službenih savetodavnih poseta i preventivnih inspekcijskih nadzora.


U organizaciji Turističke organizacije Čačak učestvovali smo na edukaciji naših sugrađana koji se bave, ili nameravaju da se bave seoskim turizmom. Predavači su bili Pavle Đukić iz TOS-a, prof. dr. Branko Krasojević – konsultant u turizmu, Vladimir Ivanović predsednik udruženja „Seoski turizam Srbije“, Mirjana Knežević – TA „Lazena“, Snežana Šaponjić Ašanin – etnolog i Dragoman Paunović, šef turističke inspekcije Čačka.
Sigurni smo da će opisani događaj doprineti razvoju seoskog turizma u čačanskom kraju, te da smo učešćem inspekcije u ovoj edukaciji podržali i podstakli zakonitost u poslovanju naših nadziranih subjekata.