Veoma ambiciozan plan novog menadžmenta MGSI: sledi značajno unapređenje uslova rada i statusa inspektora, ali će se tražiti i bolji rezultati

12/24/2022

Prvo ministarstvo koje smo, radi uspostavljanja saradnje posetili kada je u pitanju nova Vlada Srbije je MGSI na čijem čelu je ministar Vesić a rukovodilac inspekcija Ivan Divac.

Krenulo je lepo-ministar je sve zaposlene izveo na večeru povodom Nove godini i što je važnije svakom čoveku pružio dužnu pažnju i porazgovara o problemima na poslu i kako ih je moguće neutralisati.

Zato smo želeli da vidimo šta se planira sa inspekcijama i koliko se ti planovi uklapaju u plan dalje reforme inspekcija koji su sačinili MINS i NALED.

Ono što smo čuli uliva optimizam!

Inspektori MGSI dobiće novu zgradu za svoje poslovanje, mnogo kvalitetniju i uslovniju od siva z. Dobiće i nova vozila, telefone i uniforme. U statusnom smislu pomoćnik će biti zastupnik opcije da se inspektorima poveća koeficijent za 30% ili da bar zampočetak dobiju zvanje viseg savetnika…..

Za realizaciju i jednog i drugog potrebne su intervencije u zakonodavnom okviru koji definiše službenički sistem…dogovorili smo zajednički nastup u tom smeru.

Sa druge strane tražiće se veći broj nadzora i naročito nadzora koji dovode do pozitivnog ishoda.

Srećno u ostvarenju planova gospodinu Divcu, MINS će uvek biti tu za podršku i pomoć u formulisanju zahteva i traženju pravih rešenja koja su moguća u ovom momentu.