VEST KOJU SMO ČEKALI: Užički inspektori LPA dobili nedostajućih 10% koeficijenta

08/18/2022

Nastojanja i borba MINS-a za što je moguće bolji status inspektora u svim gradovima i opštinama Srbije ovih dana je rezultiralo i u Užicu.

Naime, iako su užički inspektori prvi u Srbiji dobili uvećanje 20% i to odmah kada je 2018. godine stupila na snagu Uredba, to se nije odnosilo na inspektore lokalne poreske administracije. Nešto kasnije oni su dobili uvećanje ali svega 10%.

MINS je nedavno ponovo intervenisao po tom pitanju i poslao pismo gradonačelnici sa predlogom da se ta nepravda prema poreskim inspektorima ispravi, posetili smo i Užice i kolege i načelnike, kao i Zlatiborski upravni okrug, a neki članovi rukovodstva su i neformalnim kanalima urgirali da se ovo konačno reši.

 I rešilo se: gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević odobrila je dodatnih 10% za LPA čime su se poreski inspektori izjednačili sa ostalim inspektorima u tom gradu po primanjima. 

Zahvaljujem se gradonačelnici Užica na ovakvom rešenju problema a takođe i članovima rukovodstva koji su nesebično utrošili svoje vreme i kontakte kako bi smo došli do rešenja koje inspektorima najviše odgovara.

Takođe se zahvaljujem koleginici Jeleni Kuzmanović na ovoj lepoj vesti, kao i na saradnji u proteklih par meseci na rešavanju ovog „slučaja“ .